ZESTAW MAXI SLIM DUO ODCHUDZANIE ­I KONTROLA WAGI
1 » 2 » ZESTAW MAXI SLIM DUO ODCHUDZANIE ­I KONTROLA WAGI3
ZESTAW MAXI SLIM DUO ODCHUDZANIE &shyI KONTROLA WAGIZESTAW MAXI SLIM DUO ODCHUDZANIE &shyI KONTROLA WAGIZESTAW MAXI SLIM DUO ODCHUDZANIE &shyI KONTROLA WAGIZESTAW MAXI SLIM DUO ODCHUDZANIE &shyI KONTROLA WAGI
ZESTAW MAXI SLIM DUO ODCHUDZANIE &shyI KONTROLA WAGIZESTAW MAXI SLIM DUO ODCHUDZANIE &shyI KONTROLA WAGIZESTAW MAXI SLIM DUO ODCHUDZANIE &shyI KONTROLA WAGIZESTAW MAXI SLIM DUO ODCHUDZANIE &shyI KONTROLA WAGI
Svenska Vitaminer

ZESTAW MAXI SLIM DUO ODCHUDZANIE ­I KONTROLA WAGI

Svenska Vitaminer

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier DPD - 12,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł

Rodzaj produktu: suplement diety

Ilość tabletek: 120

Kuracja na: min 10-15 dni

Cena: 189,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

Zestaw preparatów "Maxi Slim Duo" obejmuje kompleksową suplementację przeznaczoną dla osób dbających o linię i pragnących zrzucić zbędne kilogramy. W skład zestawu wchodzą suplementy diety Maxi Slim Carb ControlMaxi Slim Fat Blocker. Preparaty dobrane są w taki sposób, aby wzajemnie uzupełniać swoje działanie. Maxi Slim Carb Control ogranicza trawienie węglowodanów, zmniejszając tym samym kaloryczność posiłków bogatych w skrobię (pieczywo, makarony, dania mączne, biały ryż, ziemniaki) oraz wpływa korzystnie na regulację poziomu cukru we krwi, natomiast Maxi Slim Fat Blocker wiąże tłuszcz w przewodzie pokarmowym i dzięki temu ogranicza jego wchłanianie.
  • Opis produktu
  • Skład oraz dawkowanie
  • Opatentowane składniki
  • Badania i dowody
  • Dostawa i płatność
  • Akcesoria (1)
  • Do pobrania
  • Recenzje produktu

MAXI SLIM DUO
Zestaw obejmuje suplementację wysokiej jakości preparatami, o skuteczności potwierdzonej badaniami. Każdy z produktów posiada swój wyjątkowy mechanizm działania, jednak ukierunkowane są na uzyskanie wspólnego efektu, jakim jest utrzymanie prawidłowej masy ciała.

 

MAXI SLIM CARB CONTROL
suplement diety


KONTROLA WAGI I WĘGLOWODANÓW
Maxi Slim Carb Control to suplement diety, który stanowi wsparcie w walce ze zbędnymi kilogramami, gdyż dzięki zawartości odpowiednio dobranych składników aktywnych, przede wszystkim:

  • redukuje kaloryczność posiłków węglowodanowych nawet o 66% (Starchlite®)
    •  głównie posiłków bogatych w skrobię, ponieważ to właśnie skrobia jest węglowodanem złożonym występującym w największych ilościach w naszej diecie. Skrobię w znacznej ilości zawierają takie produktu spożywcze jak: pieczywo i inne wypieki, potrawy mączne (makarony, kluski, pierogi itp.), ziemniaki oraz kasze, ryż i kukurydza,
a także..
  • przyczynia się do właściwego metabolizmu makroskładników odżywczych, w tym węglowodanów (Chromax® - chrom organiczny),
  • pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu glukozy we krwi (Chromax® - chrom organiczny oraz standaryzowany ekstrakt z kory cynamonowca cejlońskiego).



MAXI SLIM FAT BLOCKER
suplement diety


KONTROLA WAGI I TŁUSZCZÓW
Badania wykazały liczne korzyści związane z przyjmowaniem błonnika z opuncji figowej - NeOpuntia® zawartego w suplemencie Maxi Slim Fat Blocker, który:

•    wiąże tłuszcz w trwałe, nierozpuszczalne kompleksy,
•    ogranicza wchłanianie tłuszczu z przewodu pokarmowego nawet o ponad 28%,
•    redukuje kaloryczność tłustych posiłków, dzięki czemu ułatwia kontrolę i utratę wagi,
•    pęcznieje w przewodzie pokarmowym, sprzyjając szybszemu uzyskaniu uczucia sytości,
•    dzięki zmniejszeniu ilości wchłoniętego tłuszczu, korzystnie wpływa na profil lipidowy krwi.

Informacje na temat szczegółowego składu i sposobu stosowania preparatów wchodzących w skład zestawu MAXI SLIM DUO znajdują się w kartach poszczególnych produktów: MAXI SLIM CARB CONTROL oraz MAXI SLIM FAT BLOCKER.

MAXI SLIM CARB CONTROL
suplement diety

StarchLite®
opatentowany, standaryzowany ekstrakt z fasoli (Phaseolus vulgaris)

StarchLite® jest opatentowanym ekstraktem z fasoli (Phaseolus vulgaris), standaryzowanym na jednostki hamowania aktywności alfa-amylazy, czyli enzymu trawiącego węglowodany złożone, takie jak skrobia i glikogen. Surowiec jest w pełni naturalny, a jego właściwości, skuteczność i bezpieczeństwo stosowania zostały potwierdzone badaniami1,2,3. StarchLite® został opracowany z myślą o osobach spożywających posiłki oparte na węglowodanach oraz dla tych, którym trudno jest wykluczyć z codziennej diety produkty skrobiowe. Starchlite® jest standaryzowany na aktywność hamowania enzymu trawiennego alfa-amylazy. Dzięki temu zapobiega trawieniu i wchłanianiu węglowodanów skrobiowych, co konsekwencji zapobiega wzrostowi cukru we krwi nawet o 66%3. W efekcie zmniejsza kaloryczność posiłków oraz ułatwia spalanie tkanki tłuszczowej dzięki stabilizacji poziomu insuliny.


Chromax®
organiczny chrom w bardzo łatwo przyswajalnej formie pikolinianu
Preparat zawiera łatwo przyswajalny chrom organiczny w postaci chelatu – pikolinianu chromu. Użycie opatentowanej i przebadanej formy chelatu Chromax® zapewnia wysoką wchłanialność, stabilność i bezpieczeństwo tego składnika4,5,6.
Chrom jest niezbędnym dla organizmu składnikiem odżywczym, który wspiera metabolizm, w szczególności węglowodanów oraz jest istotny dla utrzymania prawidłowego poziomu cukru we krwi. Dzieje się tak dlatego, ponieważ chrom jest istotnym składnikiem czynnika tolerancji glukozy GTF (z ang. Glucose Tolerance Factor) organicznego połączenia chromu, niacyny i aminokwasów, biorącego udział w procesach regulacji stężenia glukozy we krwi i prawidłowego funkcjonowania insuliny. Z kolei właściwy poziom insuliny wpływa korzystnie na gospodarkę węglowodanową, a także tłuszczową organizmu. Utrzymanie prawidłowego poziomu glukozy we krwi i niezakłóconych przemian węglowodanów i tłuszczów jest szczególnie ważne dla osób, które na co dzień spożywają produkty bogate w węglowodany.


Cynamonowiec cejloński (Cinnamomum zeylanicum)
Ekstrakt z kory standaryzowany na zawartość 0,04% cynamaldehydu i 0,1% olejku cynamonowego
Preparat zawiera standaryzowany wyciąg z kory cynamonowca cejlońskiego (Cinnamomum zeylanicum ) o stałej i gwarantowanej zawartości olejku cynamonowego (minimum 0,1%) i jego głównej aktywnej substancji cynamaldehydu (minimum 0,04%). Ponadto wyciąg jest dziesięciokrotnie zagęszczony (10:1), dzięki czemu jego dzienna porcja zawarta w produkcie odpowiada aktywnej i skutecznej ilości suszonej kory (minimum 1 g).
Wyciąg z kory cynamonowca cejlońskiego wspiera utrzymanie prawidłowego poziom cukru we krwi, Cynamonowiec posiada udokumentowane badaniami zdolności do regulacji poziomu glukozy. W badaniach z udziałem osób z niestabilnym poziomem cukru wykazał zdolność do regulacji i utrzymania prawidłowego poziomu glukozy7,8. Aktualnie aktywność cynamonowca przypisuje się polifenolom oraz aldehydowi cynamonowemu zawartemu w olejku cynamonowym.
Cynamonowiec i jego wyciągi mogą mieć różne pochodzenie. Odmianą najbardziej cenioną jest cynamonowiec cejloński zwany prawdziwym (Cinnamomum zeylanicum, Cinnamomum verum ) pochodzący z Ameryki Południowej, Indii i Sri Lanki. W odróżnieniu od cynamonowca wonnego (Cinnamomum cassia, pochodzenie Chiny, Wietnam) kora oraz wyciągi z cynamonowca cejlońskiego nie zawierają niekorzystnych dla zdrowia kumaryn9.

 

Referencje naukowe:
1. Celleno L et al. “A Dietary Supplement Containing Standardized Phaseolus vulgaris Extract Influences Body Composition of Overweight Men and Women.” Int J Med Sci. 2007;4:45-52.
2. Marilyn L. Barrett, Jay K. Udani, “A proprietary alpha-amylase inhibitor from white bean (Phaseolus vulgaris): A review of clinical studies on weight loss and glycemic control,” Nutrition Journal, March 2011
3. Udani J, Hardy M, Madsen DC. “Blocking Carbohydrate Absorption and Weight Loss: A Clinical Trial Using Phase 2 Brand Proprietary Fractionated Bean Extract.” Alt Med Rev. 2004;9(2).
4. Berner TO, Murphy MM, Slesinski R. Determining the safety of chromium tripicolinate for addition to foods as a nutrient supplement. Food Chem Toxicol. 2004 Jun; 42(6):1029-42.
5. DiSilvestro R.A., Dy E., “Comparison of Acute Absorption of Commercially Available Chromium Supplements,” Journal of Trace Elements in Medicine and Biology 2007; 21: 120–124.
6. Martin J, Wang ZQ, Zhang XH, Wachtel D, Volaufova J, Matthews DE, Cefalu WT. “Chromium picolinate supplementation attenuates body weight gain and increases insulin sensitivity in subjects with type 2 diabetes.” Diabetes Care. 2006 Aug;29(8):1826-32.
7. Khan A et al. “Cinnamon improves glucose and lipids of people with type 2 diabetes.” Diabet Med.2012, Dec;29(12):1480
8. Mang B, Wolters M, Schmitt B, Kelb K, Lichtinghagen R, Stichtenoth DO, Hahn A. “Effects of a cinnamon extract on plasma glucose, HbA, and serum lipids in diabetes mellitus type 2.” Eur J Clin Invest. 2006 May;36(5):340-4.
9. WHO Monografie wybranych roślin zielarskich, Genewa 1999,95-104 (WHO monographs on selected medicinal plants, WHO, Geneva 1999, 95-104).


MAXI SLIM FAT BLOCKER
 

NeOpuntia®
opatentowany błonnik z opuncji figowej (Opuntia ficus-indica )

Preparat Maxi Slim Fat Blocker zawiera unikalny ekstrakt z liści opuncji figowej (Opuntia ficus-indica ), pod zastrzeżoną nazwą NeOpuntia®. Ekstrakt otrzymywany jest w opatentowanym procesie (patent międzynarodowy nr PCT/FR 02/01254), bez użycia jakichkolwiek środków chemicznych i rozpuszczalników. NeOpuntia® jest surowcem w 100% naturalnym, roślinnym, posiadającym certyfikat potwierdzający jej ekologiczne pochodzenie (ECOCERT SAS - F 32600). Dodatkowo, nie zawiera GMO, podlega stałej kontroli jakości gwarantującej skuteczność i bezpieczeństwo stosowania, a jej właściwości zostały udokumentowane badaniami.
Dzięki swoim właściwościom, NeOpuntia® wiąże skutecznie tłuszcz z posiłków w przewodzie pokarmowym, zapobiegając jego trawieniu. Reakcja ta przebiega w dwóch etapach. Pierwszy etap polega na wiązaniu tłuszczu przez nierozpuszczalną (lipofilową) frakcję błonnika w trwałe kompleksy błonnik-tłuszcz. Natomiast w drugim etapie frakcja rozpuszczalna w wodzie tworzy żel, który stabilizuje powstały w pierwszej fazie kompleks i zabezpiecza go przed dostępem soli żółci oraz enzymów trawiennych. Tłuszcz związany w ten sposób nie może się wchłonąć i zostaje wydalony z organizmu.

 

alt


Z przeprowadzonych badań wynika, że zmniejszenie wchłaniania tłuszczu w przewodzie pokarmowym dzięki działaniu NeOpuntia® może wynieść od 23 do ponad 28%.1,2,3,5
Aby zapewnić wysoką jakość i skuteczność produktu, każda partia NeOpuntia® ma gwarantowaną zdolność do wiązania określonej ilości tłuszczu, 1 g NeOpuntia® wiąże około: 9 g oliwy z oliwek, 19 g majonezu lub 11 g masła.6 Zdolność do wiązania, i co za tym idzie, zmniejszona ilość wchłoniętego tłuszczu z posiłków jest korzystna dla osób chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów oraz dla wszystkich, którzy powinni dbać o prawidłowy poziom cholesterolu we krwi.4




Referencje naukowe:

  1. Fat binding capacity of Neopuntia® during passage through a dynamic gastrointestinal model, raport TNO - Nutrition and Food Research, Holandia 2001 r.).
  2. Fat binding capacity of NeOpuntia® in an American breakfast meal in TIM, TNO - Nutrition and Food Research, Holandia, 2005).
  3. NeOpuntia® and blood lipid parameters, Scientific substantiation of a health claim related to NeOpuntia® and improvement of blood lipid parameters associated with cardiovascular risk, especially HDL-cholesterol, Opinia EFSA (Nr Q-2008-214) zgodnie z artykułem 14 rozporządzenia (WE) nr 1924/2006, 13 sierpnia 2008).
  4. Linares E., Thimonier C., Degre M., The effect of NeOpuntia® on blood lipid parameters - risk factors for the Metabolic Syndrome (Syndrome X), "Advances in Therapy",  2007, t. 24, nr 5.
  5. Pilot clinical study of NeOpuntia® on fat binding CERN- Centre d’Enseignement et de Recherche en Nutrition, Francja 2003 r. (Pilotażowe badania kliniczne in vivo dla właściwości wiązania tłuszczu przez Neopuntia®, CERN 2003).
  6. Specification Sheet of NeOpuntia®, Nexira 2017.

MAXI SLIM CARB CONTROL
suplement diety

StarchLite®
Skuteczne hamowanie trawienia węglowodanów złożonych (skrobi)
Zdolność do hamowania trawienia węglowodanów złożonych, a co za tym idzie wchłaniania do organizmu zbadano na grupie ludzi. Wszystkie badane osoby otrzymały  posiłek o wysokiej zawartości skrobi, składający się z 4 kromek białego chleba oraz 3 łyżek margaryny. Jedna część osób otrzymała dodatkowo do posiłku sam słodzik, a druga część słodzik z 1,5 g składnika StarchLite® pod nazwą Phase 2® (inna nazwa handlowa StarchLite® funkcjonująca w USA). W grupie osób, które otrzymały StarchLite® wchłanianie glukozy po posiłku w czasie (od 0 do 62 min) zostało obniżone o 66% w stosunku do grupy kontrolnej, co wskazuje, że z użyciem StarchLite®, tylko 1/3 węglowodanów (skrobi) z chleba wchłonęła się do organizmu. [Vinson 2009]

 

Wykres przedstawiający zmiany w stężeniu glukozy we krwi po posiłku skrobiowym z dodatkiem Phase 2® (StarchLite®) oraz bez dodatku (kontrola)
(Vinson J.A., Kharrat H.A., Shuta D., 2009)



 
alt


W innym badaniu sprawdzano wpływ suplementacji StarchLite® (Phase2®) na obniżenie indeksu glikemicznego białego chleba. Ekstrakt z fasoli podany w postaci proszku w ilości 3000 mg do posiłku składającego się z białego chleba z masłem (zawartość węglowodanów ok. 50g) obniżył jego indeks glikemiczny o 34%. Indeks glikemiczny był obliczony przy użyciu standardów FAO/WHO, na podstawie stężenia glukozy we krwi. [Udani et al., 2009]


Korzystny wpływ na kontrolę masy ciała
W badaniu tym sprawdzano wpływ 4-tygodniowej suplementacji StarchLite® (w badaniu oznaczony jako Phase2®) w połączeniu z programem odchudzającym (dieta, aktywność fizyczna) na utratę masy ciała. Uczestnicy badania zostali podzieleni na 2 grupy, pierwsza grupa otrzymywała przez 4 tygodnie po 1000 mg StarchLite® przed śniadaniem i przed obiadem, a druga grupa otrzymywała placebo o identycznym wyglądzie, smaku i zapachu przed tymi samymi posiłkami. Dodatkowo, podczas trwania badania monitorowano dietę wszystkich uczestników. Po zakończeniu badania, stwierdzono, że w grupie osób, które miały w swojej diecie najwyższe spożycie węglowodanów, nastąpiła znacząca utrata wagi w porównaniu z grupą placebo. Mianowicie, w grupie osób przyjmujących StarchLite® spadek masy ciała wyniósł 3,95 kg, podczas gdy w grupie placebo zanotowano spadek na poziomie 0,77 kg. Dodatkowo, w części grupy przyjmującej StarchLite®, która miała wysoką podaż węglowodanów w diecie, zanotowano zmniejszenie obwodu talii o ok. 8,4 cm, natomiast w grupie przyjmującej placebo wyniósł on tylko 3,3 cm. [Udani, Singh, 2007]
Kolejne badanie przeprowadzono na grupie 60 ochotników z nadwagą, których masa ciała nie uległa zmianie przez co najmniej 6 miesięcy. Ochotnicy zostali podzieleni na 2 grupy, z których pierwsza otrzymywała przez 30 kolejnych dni suplement diety w postaci tabletek, zawierający 445 mg ekstraktu z fasoli StarchLite®, a druga grupa placebo, przed głównym posiłkiem bogatym w węglowodany złożone. Po zakończeniu badania w grupie StarchLite® uzyskano spadek masy ciała o 2,93 kg, podczas gdy w grupie kontrolnej wyniósł on jedynie 0,35 kg. [Celleno, 2007]
 

Wykres przedstawiający poziom redukcji masy ciała w kolejnych badaniach z użyciem StarchLite®
(Udani et al., 2004; Udani, Singh, 2007; Celleno, 2007)

 
alt




Chromax® (pikolinian chromu)
 
Bezpieczeństwo stosowania
W 2004 naukowcy z Environ Health Sciences Institute (USA) przeprowadzili ocenę bezpieczeństwa pikolinianu chromu pod zastrzeżoną nazwą handlową Chromax®, w celu możliwości zastosowania go do wzbogacania żywności. W wyniku wnikliwej analizy uznano Chromax® za bezpieczne źródło chromu do zastosowania batonach odżywczych i napojach, jako składnika wzbogacającego. Do oceny zostały użyte m.in. informacje zawarte w dokumentacji z oceny statusu GRAS (z ang. Generally Recognized As Safe), która została przeprowadzona w 2002 roku przez Environ Health Sciences Institute. [Berner, 2004]


Wysoka przyswajalność
Badanie miało na celu porównanie wchłaniania różnych form chromu: pikolinianu, polinikotynianu, nikotyniano-glicynianu oraz chlorku. Polegało ono na podaniu jednorazowej dawki każdej z form w ilości odpowiadającej 200 µg chromu. Następnie, po upływie 24 godzin zbierano próbki moczu osób badanych i mierzono w nich stężenie chromu. Najwyższą zawartość chromu zanotowano w próbkach moczu po przyjęciu chromu w postaci pikolinianu i była ona 2,5-krotnie wyższa niż w przypadku polinikotynianu, 3-krotnie wyższa niż w przypadku nikotyniano-glicynianu oraz ponad 5-krotnie wyższa niż w przypadku chlorku. [DiSilvestro, 2007]
 


Wykres przedstawiający procentowy wzrost zawartości chromu w moczu w czasie 24 h, po podaniu jednorazowej dawki odpowiadającej 200 µg chromu, w postaci czterech różnych związków chromu.
(DiSilvestro R.A., Dy E., 2007)
 
alt




Cynamonowiec cejloński (Cinnamomum zeylanicum )

Korzystny wpływ na poziom glukozy we krwi
Przeprowadzono liczne badania, zarówno na modelach zwierzęcych, jak i u ludzi, które pokazały korzystny wpływ cynamonu na poziom glukozy we krwi. [Khan, 2003; Mang, 2006; Allen, 2013; Medagama, 2015]
Dawki cynamonu użyte w badaniach u ludzi mieszczą się w zakresie od 120 mg do 6 g na dzień. Badania były przeprowadzone u osób z podwyższonym poziomem glukozy we krwi, u których prowadzono suplementację cynamonem przez okres od 4 do 18 tygodni. Podczas przeglądu wyników badań zaobserwowano znaczące statystycznie obniżenie poziomu glukozy we krwi na czczo, obniżenie poziomu cholesterolu całkowitego, frakcji LDL (tzw. "złego cholesterolu") oraz trójglicerydów, natomiast zanotowano wzrost poziomu cholesterolu HDL (tzw. "dobrego cholesterolu"). Ze względu na wysoką zawartość szkodliwej kumaryny w gatunku Cinnamomum cassia, do suplementacji zaleca się wyłącznie gatunek Cinnamomum zeylanicum. [Allen, 2013; Medagama, 2015]


Wpływ jednorazowej dawki na stężenie glukozy we krwi po posiłku
W jednym z badań sprawdzano wpływ jednorazowej dawki cynamonu na stężenie glukozy we krwi po posiłku u osób z prawidłowym poziomem glukozy we krwi. W tym badane osoby otrzymywały do zjedzenia sam pudding ryżowy (300 g), lub dokładnie ten sam pudding tylko w połączeniu z 6 g cynamonu. Następnie w obu przypadkach sprawdzono wpływ cynamonu na  na stężenie glukozy we krwi po posiłku. W przypadku zjedzenia puddingu z cynamonem obserwowano niższe stężenie glukozy we krwi, niż w przypadku zjedzenia samego puddingu. [Hlebowicz, 2007]

 
Wykres przedstawiający wzrost stężenia glukozy we krwi po zjedzeniu posiłku (pudding ryżowy) bez dodatków - trójkąty, oraz w połączeniu z cynamonem - kwadraty.
(Hlebowicz et al., 2007)


alt


Referencje naukowe:
  1. Allen R. W. et al., Cinnamon use in type 2 diabetes: An updated systematic review and meta-analysis, “Annals of Family Medicine” 2013, t. 11, nr 5, s. 452-459.
  2. Berner T.O., Murphy M.M., Slesinski R., Determining the safety of chromium tripicolinate for addition to foods as a nutrient supplement, “Food and Chemical Toxicology” 2004, t. 42, nr 6, s. 1029-1042.
  3. Celleno L. et al., A dietary supplement containing standardized Phaseolus vulgaris extract influences body composition of overweight men and women, “International Journal of Medical Sciences” 2007, t. 4, nr 1, s. 45-52.
  4. DiSilvestro R.A., Dy E., Comparison of acute absorption of commercially available chromium supplements, “Journal of Trace Elements in Medicine and Biology” 2007, t. 21, nr 2, s. 120-124.
  5. Hlebowicz J. et al., Effect of cinnamon on postprandial blood glucose, gastric emptying, and satiety in healthy subjects, “The American Journal of Clinical Nutrition” 2007, t. 85, nr 6, s. 1552-1556.
  6. Khan A. et al., Cinnamon improves glucose and lipids of people with type 2 diabetes, “Diabetes care” 2003, t. 26, nr 12, s. 3215-3218.
  7. Mang B. et al., Effects of a cinnamon extract on plasma glucose, HbA1c, and serum lipids in diabetes mellitus type 2, “European Journal of Clinical Investigation” 2006, t. 36, nr 5, s. 340-344.
  8. Medagama A.B., The glycaemic outcomes of Cinnamon, a review of the experimental evidence and clinical trials, “Nutrition Journal” 2015, t. 14, nr 1, s. 1-12.
  9. Udani J., Singh B.B., Blocking carbohydrate absorption and weight loss: A clinical trial using a proprietary fractionated white bean extract, “Althernative Therapies” 2007, t. 13, nr 4, s. 32-37.
  10. Udani J.K. et al., Lowering the glycemic index of white bread using a white bean extract, „Nutrition Journal” 2009, t. 28, nr 8.
  11. Vinson J.A., Kharrat H.A., Shuta D., Investigation of an amylase inhibitor on human glucose absorption after starch consumption, “The Open Nutraceuticals Journal” 2009, t. 2, s. 88-91.



MAXI SLIM FAT BLOCKER
suplement diety

NeOpuntia®

Wyjątkowy błonnik o potwierdzonej badaniami zdolności do wiązania tłuszczu
Korzystne właściwości błonnika NeOpuntia® zostały potwierdzone badaniami przeprowadzonymi przez niezależne ośrodki badawcze, zarówno w warunkach in vitro - na dynamicznym modelu przewodu pokarmowego (TNO) , jak i u ludzi.1,2,3,4,5,6 

Badania na dynamicznym modelu przewodu pokarmowego
W pierwszym badaniu na modelu TNO (Smeets-Peeters M.J.E., et al., Holandia, 2001), mającym na celu ocenę zdolności błonnika NeOpuntia® do wiązania tłuszczu z pożywienia, w sposób odzwierciedlający rzeczywiste warunki panujące w przewodzie pokarmowym. Badanie polegało na dodaniu 2 g NeOpuntia® do standaryzowanego posiłku, o ściśle określonej zawartości tłuszczu, składającego się z odtłuszczonego jogurtu (144 g) zhomogenizowanego razem z 20 g oleju słonecznikowego. W porównaniu z próbą kontrolną (identyczny, standaryzowany posiłek ale bez żadnego dodatku), NeOpuntia® zapobiegła wchłonięciu 28,3% tłuszczu.6
W drugim badaniu z użyciem TNO (Holandia, 2004), porównywano zdolność do wiązania tłuszczu przez NeOpuntia® vs chitozan (znanej marki). Badanie pokazało, że chitozan dodany w tej samej ilości co NeOpuntia® (2 g) do standaryzowanego posiłku, nie wykazał zdolności do ograniczenia wchłaniania kwasów tłuszczowych w przeciwieństwie do NeOpuntia®, która w identycznych warunkach związała 28,3% kwasów tłuszczowych.1

 


Wykres przedstawiający procentowe zmniejszenie biodostępności tłuszczu (w zaokrągleniu), dzięki zastosowaniu NeOpuntia®
(Brochure NeOpuntia®, Nexira Health, Francja 2012)

 

alt


Trzecie badanie przeprowadzone na modelu TNO (Holandia, 2005) polegało na sprawdzeniu, jaką ilość tłuszczu jest w stanie związać NeOpuntia® z tradycyjnego amerykańskiego śniadania, składającego się z: 2 jajek smażonych na maśle, 2 plastrów bekonu, 2 tostów, ok. 18 g masła,  ok. 113 g ziemniaków z cebulką i szklanki pełnego mleka. W porównaniu z próbą kontrolną (identyczny posiłek, bez żadnych dodatków), NeOpuntia® związała ok. 23% kwasów tłuszczowych.2



Badania przeprowadzone u ludzi

Pilotażowe badanie kliniczne (Przeprowadzone we współpracy z CERN - Centre d' Enseignement et de Recherche en Nutrition, Francja 2003) zostało przeprowadzone na grupie 10 ochotników, którzy zostali podzieleni na 2 grupy, z których jedna przyjmowała 1,6 g NeOpuntia® do każdego posiłku, a druga grupa placebo. Obie grupy pozostawały na diecie, składającej się z posiłków o określonej ilości tłuszczów, aby zapewnić ich jednakową podaż u wszystkich uczestników badania. Efektywność NeOpuntia® oceniano poprzez pomiar ilości wydalonego tłuszczu. W grupie osób przyjmujących NeOpuntia® ilość wydalonego tłuszczu była średnio o 27,4% wyższa, w porównaniu do grupy przyjmującej placebo.5



Wykres przedstawiający procentowe zwiększenie ilości wydalonego tłuszczu (w zaokrągleniu), dzięki zastosowaniu NeOpuntia®.
(Presentation NeOpuntia®, Nexira Health, Francja 2012)

 

alt

 

W kolejnym badaniu (Linares E., Thimonier C., Degre M., 2006, opublikowane w 2007 r.) oceniano wpływ 6-tygodniowej suplementacji przy użyciu NeOpuntia®, w ilości 1,6 g do każdego posiłku, na poziom trójglicerydów, cholestrolu LDL oraz HDL,a także innych parametrów mających wpływ na wystąpienie zespołu metabolicznego. W badaniu wzięło udział 68 kobiet w wieku 20-55 lat, ze stwierdzonym zespołem metabolicznym. Po 6 tygodniach suplementacji u 42 kobiet po 45 roku życia, które przyjmowały NeOpuntia®, zaobserwowano znaczny wzrost poziomu cholesterolu HDL - "dobrego cholesterolu" oraz tendencję w kierunku zmniejszenia poziomu trójglicerydów.4



Wykres przedstawiający zmiany w stężeniu cholesterolu HDL we krwi, dzięki zastosowaniu NeOpuntia®.
(Brochure NeOpuntia®, Nexira Health, Francja 2012)

 

alt

 

U 42 kobiet przyjmujących NeOpuntia® (bez żadnych dodatkowych środków obniżających poziom cholesterolu), zaobserwowano, w szczególności po 2 tygodniach, wyraźny spadek poziomu cholesterolu LDL - "złego cholesterolu". Dodatkowo u 39% kobiet po zakończeniu badania nie stwierdzono zespołu metabolicznego, podczas gdy w grupie placebo odsetek ten wyniósł jedynie 8%.4
 


Wykres przedstawiający odsetek kobiet bez zespołu metabolicznego, po zakończeniu badania  NeOpuntia® vs placebo.
(Brochure NeOpuntia®, Nexira Health, Francja 2012)

alt

 


Referencje naukowe:

  1. Fat binding capacity of "branded chitosan during passage trough a dynamic gastrointestinal model (Comparison with NeOpuntia®), raport TNO - Nutrition and Food Research, Holandia 2004 r.).
  2. Fat binding capacity of NeOpuntia® in an American breakfast meal in TIM, TNO- Nutrition and Food Research badanie in vitro, Holandia 2005).
  3. NeOpuntia® and blood lipid parameters, Scientific substantiation of a health claim related to NeOpuntia® and improvement of blood lipid parameters associated with cardiovascular risk, especially HDL-cholesterol, EFSA opinion, pursuant to Article 14 of Regulation (EC) No 1924/2006, 13 sierpnia 2008).
  4. Linares E., Thimonier C., Degre M., The effect of NeOpuntia® on blood lipid parameters - risk factors for the Metabolic Syndrome (Syndrome X), "Advances in Therapy",  2007, t. 24, nr 5.
  5. Pilot clinical study of NeOpuntia® on fat binding, CERN- Centre d’Enseignement et de Recherche en Nutrition, Francja 2003 r.
  6. Smeets-Peeters M.J.E., et al., Fat binding capacity of Neopuntia® during passage through a dynamic gastrointestinal model,  raport TNO - Nutrition and Food Research Holandia 2001 r.)


 

Realizacja zamówienia i wysyłka

Staramy się, aby złożone zamówienie dotarło do Państwa jak najszybciej, zazwyczaj trwa to nie dłużej niż 2-3 dni, od momentu dokonania zakupu w naszym sklepie. Wszystkie produkty, które oferujemy w sklepie on-line są dostępne w naszym magazynie. Jeśli pojawią się jakieś trudności i nie będziemy w stanie zrealizować Państwa zamówienia w zakładanym czasie, skontaktujemy się z Państwem.
 

  • Kurier DPD
Dla Państwa wygody oferujemy wysyłkę zakupionych towarów za pośrednictwem firmy kurierskiej DPD. Przesyłkę odbiera od nas kurier i przekazuje ją do centrali. W 99% przypadków paczka już na drugi dzień będzie u Państwa. Koszt takiej usługi to - 12 zł. (za pobraniem - 18 zł.).
 
  • Paczkomaty InPost
Istnieje również możliwość wyboru opcji wysyłki do wybranego paczkomatu InPost. Koszt takiej usługi to - 12 zł.
 
  • Darmowa dostawa
Dla naszych Klientów wprowadziliśmy darmową przesyłkę przy dużych zamówieniach. Wszystkie zamówienia, których wartość przekracza 250 zł. - wysyłamy za darmo, za pośrednictwem firmy kurierskiej DPD.
 
  • Wysyłka zagraniczna
Jeśli chcecie Państwo, aby zakupione przez Was produkty zostały wysłane do innego kraju, zwracamy się z prośbą aby pamiętać, że takie zamówienia realizujemy tylko po przedpłacie (nie dopuszczamy tu opcji "zapłaty przy odbiorze"). Paczki zagraniczne wysyłamy za pośrednictwem firmy kurierskiej DPD. Aby otrzymać wycenę transportu, proszę skontaktować się z nami mailowo. Aby skutecznie oszacować koszty, przesłana wiadomość musi zawierać dokładny skład zamówienia oraz adres dostawy.

 



Sposoby płatności

Dla Państwa wygody udostępniamy różne sposoby płatności za zakupione towary:
 

  • Płatność przy odbiorze
Wybierając płatność przy odbiorze za złożone zamówienie zapłacicie Państwo kurierowi podczas odbioru paczki. Jest to najłatwiejsza forma płatności, lecz z racji dodatkowych kosztów pobrania, wysyłka będzie trochę droższa niż przy płatności "z góry". Całkowity koszt takiej usługi, wliczając wysyłkę wynosi - 18 zł.

 

  • Płatność przelewem
Poniżej znajdziecie Państwo dane naszego konta, na które należy dokonać zapłaty za zamówiony towar:

Svenska Vitaminer Sp. z o.o.
ul. Kraszewskiego 36/123
30-110 Kraków


Bank BGŻ BNP Paribas
KONTO NR: 92 1600 1039 1846 8481 1000 0004

 

  • Płatność przez Internet dotpay
W naszym sklepie możecie Państwo bezpiecznie płacić przez system dotpay. Po złożeniu zamówienia uruchomi się przekierowanie na stronę dotpay, gdzie należy wybrać płatność kartą lub przelew bankowy. Szyfrowane połączenie gwarantuje bezpieczne przesłanie Państwa danych.



alt

ELEGANCKIE PUZDERKO

ELEGANCKIE PUZDERKO

32,00 zł
szt. Do koszyka
Treść strony widoczna tylko dla zalogowanych klientów.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję