» » MAXI SLIM FAT BLOCKER
MAXI SLIM FAT BLOCKERMAXI SLIM FAT BLOCKERMAXI SLIM FAT BLOCKERMAXI SLIM FAT BLOCKER
MAXI SLIM FAT BLOCKERMAXI SLIM FAT BLOCKERMAXI SLIM FAT BLOCKERMAXI SLIM FAT BLOCKER
Svenska Vitaminer

MAXI SLIM FAT BLOCKER

Svenska Vitaminer

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 9,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier DPD - 15,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 9,00 zł

Rodzaj produktu: suplement diety

Ilość tabletek: 60

Kuracja na: min. 10-15 dni

Cena: 84,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

Suplement diety Maxi Slim Fat Blocker zawiera w swoim składzie opatentowany błonnik NeOpuntia® pozyskiwany z liści opuncji figowej. Wykazuje on unikalne, udowodnione badaniami właściwości, pozwalające na związanie nawet 28% tłuszczu zawartego w posiłku. 
Przyjmując suplement diety Maxi Slim Fat Blocker, ograniczamy ilość strawionego i wchłoniętego tłuszczu i dzięki temu zredukowana zostaje kaloryczność tłustych posiłków.



Pobierz ulotkę ▼
  • Opis produktu
  • Skład oraz dawkowanie
  • Opatentowane składniki
  • Badania i dowody
  • Dostawa i płatność
  • Do pobrania
  • Recenzje produktu

MAXI SLIM FAT BLOCKER
suplement diety

Produkt zawiera w swoim składzie opatentowany błonnik NeOpuntia® pozyskiwany z liści opuncji figowej (Opuntia ficus-indica). Maxi Slim Fat Blocker polecany jest szczególne osobom, które w swojej diecie powinny ograniczyć tłuszcz, chcą zrzucić kilka zbędnych kilogramów lub zależy im na utrzymaniu wypracowanej masy ciała. Jego właściwości zostały poparte badaniami naukowymi.

W czasie badań wykazano liczne korzyści związane ze spożywanie błonnika NeOpuntia® zawartego w suplemencie Maxi Slim Fat Blocker. Udowodniono że:

  • wiąże tłuszcz w stałe nierozpuszczalne kompleksy, dzięki obecności dwóch frakcji opatentowanego błonnika NeOfiberTM i NeOmicelTM,
  • ogranicza wchłanianie w przewodzie pokarmowym tłuszczu zawartego w pożywieniu, nawet o 28%,
  • redukuje kaloryczność tłustych posiłków,
  • pęcznieje w przewodzie pokarmowym,
  • hamuje apetyt,
  • ułatwia kontrolę i utratę wagi,
  • korzystnie wpływa na profil lipidowy krwi.

MAXI SLIM FAT BLOCKER
suplement diety

ZALECANA DZIENNA PORCJA NIEZBĘDNA DO UZYSKANIA KORZYSTNEGO DZIAŁANIA PRODUKTU
Po 2 tabletki 2-3 razy dziennie 15 do 60 minut po spożyciu posiłku. Tabletki zaleca się połykać w całości popijając wodą. Nie zaleca się stosować preparatu w ciągu 2 godz. po spożyciu preparatów zawierających witaminy A, D, E, K oraz preparatów zawierających niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT).  
 

 Zawartość składników w zalecanej porcji dziennej: 4 tabletki 6 tabletek
 NeOpuntia® opatentowana formuła
 składająca się ze sproszkowanych liści
 opuncji figowej Opuntia ficus-indica
2 g 3 g

ISTOTNE INFORMACJE
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu. Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i matek karmiących. Zaleca się, aby w dziennej diecie w czasie stosowania bogatej w błonnik NeOpuntia® przyjmować minimum 1 litr wody mineralnej. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Preparat nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są istotne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.

PRZECHOWYWANIE
Preparat powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci, w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.

INFORMACJA DLA ALERGIKÓW
Preparat nie zawiera alergenów pszenicy, alergenów soi, drożdży, laktozy i składników mlecznych. Produkt jest bezglutenowy.

INFORMACJA DLA WEGETARIAN
Produkt jest odpowiedni dla wegetarian.

SKŁADNIKI
Opatentowana formuła sproszkowanych liści opuncji figowej Opuntia ficus-indica (NeOpuntia®), inulina, substancje przeciwzbrylające (sól sodowa karboksymetylocelulozy usieciowana, karboksymetyloceluloza, sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu), substancje glazurujące (hydroksypropylometyloceluloza, glicerol), barwniki  (dwutlenek tytanu, kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin).

NeOpuntia® jest zastrzeżonym znakiem towarowym firmy Nexira. Formuła NeOpuntii® jest chroniona międzynarodowym patentem nr PCT/FR02/01254. 

Masa netto: 43,20 g (60 tabletek po 720 mg)

Producent: Legosan AB, Szwecja
Importer: Svenska Vitaminer Sp. z o.o., ul. Kraszewskiego 36, lok. 123, 30-110 Kraków

NeOpuntia®

Preparat Maxi Slim Fat Blocker posiada w składzie sproszkowane liście opuncji figowej  zarejestrowane pod nazwą NeOpuntia® (patent Nr PCT/FR 02/01254) zawierające w składzie powyżej 45% włókien błonnika.

Preparat Maxi Slim Fat Blocker dzięki swoim właściwości zaczyna działać już w żołądku na powierzchni spożytego posiłku1,2,3. Blokowanie przyswajania spożytego tłuszczu odbywa się w dwóch etapach. Pierwszy etap polega na wiązaniu, przez nierozpuszczalną frakcję NeOfiberTM,  tłuszczu w trwałe kompleksy błonnik–tłuszcz. W drugim etapie frakcja rozpuszczalna NeOmicelTM wytwarza żel, którego zadaniem jest stabilizowanie pierwszej reakcji. Powstały w ten sposób trwały kompleks jest odporny na działanie enzymów trzustkowych i żółci. Ponadto błonnik absorbuje część kwasów żółciowych uniemożliwiając trawienie oraz wchłanianie części spożytych tłuszczów. Z przeprowadzonych badań1,2,3,4 wynika, że zmniejszenie wchłaniania tłuszczu w przewodzie pokarmowym dzięki działaniu NeOpuntia® może wynieść nawet 23- 28%. Właściwości wiązania tłuszczu wpływają również korzystnie na poziom cholesterolu we krwi5.

NeOpuntia® jest w 100% naturalnym surowcem, nie zawiera GMO i alergenów. Liście opuncji figowej poddane są łagodnym procesom bez zastosowania rozpuszczalników i czynników chemicznych, co gwarantuje jego wysoką jakość i optymalną skuteczność. Formuła NeOpuntii® oraz sposób jej otrzymywania są chronione międzynarodowym patentem nr PCT/FR02/01254.

Każda wyprodukowana partia NeOpuntii® jest standaryzowana i testowana na zdolność wiązania tłuszczów, czyli na właściwości lipofilne, 1 g NeOpuntii®wiąże 19 g majonezu (± 3 g), 11 g masła (± 2 g), 9 g oliwy z oliwek (± 2 g)6.

Referencje naukowe:

1. Zdolność wiązania tłuszczu przez NeOpuntia podczas przejścia przez dynamiczny model przewodu pokarmowego, raport TNO - Nutrition and Food Research Holandia 2001 r. (Fat binding capacity of Neopuntia during passage through a dynamic gastrointestinal model TNO report 2001)
2. Pilotażowe badania kliniczne in vivo dla właściwości wiązania tłuszczu przez Neopuntia® CERN- Centre d’Enseignement et de Recherche en Nutrition, Francja 2003 r. (Pilot clinical study of Neopuntia on fat binding, CERN 2003)
3. Zdolność wiązania tłuszczu przez NeOpuntia z wzorcowego Amerykańskiego śniadania w dynamicznym modelu przewodu pokarmowego TIM. TNO badanie in vitro 2005 (Fat binding capacity of NeOpuntia® in an American breakfast meal in TIM. TNO study N°3)
4. Opinia EFSA (Nr Q-2008-214) Naukowe uzasadnienie oświadczenia zdrowotnego związanego z NeOpuntią® i poprawą parametrów lipidowych, zwłaszcza cholesterolu HDL, zgodnie z artykułem 14 rozporządzenia (WE) nr 1924/2006, 13 sierpnia 2008 (NeOpuntia® and blood lipid parameters, Scientific substantiation of a health claim related to NeOpuntia® and improvement of blood lipid parameters associated with cardiovascular risk, especially HDL-cholesterol, pursuant to Article 14 of Regulation (EC) No 1924/2006, 13 August 2008).
5. E. Linares. The effect of NeOpuntia® on blood Lipid parameters - risk factors for the Metabolic Syndrome (Syndrome X). Advances in Therapy®, vol. 24 N°5 ; September-October 2007. 
6. Specyfikacja i dane techniczne surowca NeOpuntia®, Nexira (Francja).

Właściwości NeOpuntia® użytej w preparacie Maxi Slim Fat Blocker zostały dokładnie zbadane w warunkach in vivo oraz  in vitro  przez niezależne ośrodki badawcze na świecie1,2,3,4. W 2001 oraz 2005 roku w TNO Nutrition and Food Research (Holandia) przeprowadziło dwukrotnie eksperymenty oceniające zdolności absorbowania tłuszczu1,3. Do badań użyto jako wzorca tak zwanego amerykańskiego śniadania (zawierającego m.in. 2 jajka smażone na maśle, 2 plasterki boczku, 2 tosty, 2 osełki masła) oraz standaryzowanego posiłku złożonego z 20 g oleju słonecznikowego zmiksowanego z 144 g chudego jogurtu. Z badań uzupełniających przeprowadzanych dla każdej partii składnika wynika, że 1 g (2 tabletki) błonnika wiąże: 19 g +/- 3 g majonezu, 11 g +/- 2 g masła, 9 g +/- 2 g oliwy z oliwek5.

W kolejnym etapie przeprowadzono badania w warunkach in vivio przez CERN. Badaniu2 poddano grupę ochotników składającą się z 5 kobiet i 5 mężczyzn, którym przez 7 dni podawano 1,6 g błonnika NeOpuntia®. Nie stwierdzono u żadnego z uczestników pojawienia się działań niepożądanych, ani uczucia dyskomfortu podczas stosowania preparatu. Badanie potwierdziło zmniejszenie wchłaniania tłuszczu w przewodzie pokarmowym o 27,4 %.
Kolejne badania5 przeprowadzone przez BIO SERAE Laboratories SA we Francji, opublikowane w 2007 roku, dowodzą, że błonnik Opuntia® może pomóc zrównoważyć poziom lipidów krwi i zmniejszyć ryzyko chorób układu sercowo-naczyniowego. NeOpuntia® wiąże tłuszcze, w tym te których nadmiar wpływa niekorzystnie na układ sercowo-naczyniowy: trójglicerydy, kwasy tłuszczowe nasycone, cholesterol. Dzięki tym właściwościom zaobserwowano obniżenie poziomu cholesterolu frakcji LDL. W badaniu przeprowadzonym na grupie 68 kobiet w wieku między 20 a 55 lat z objawami zespołu metabolicznego zauważono wyraźną tendencje do obniżenia poziomu cholesterolu frakcji LDL przy jednoczesnym podwyższeniu HDL w grupie testowej. Po zakończeniu badania w 42 dniu, nie stwierdzono objawów zespołu metabolicznego u 39% badanych w grupie suplementowanej błonnikiem NeOpuntia®.

Zestawienie badań błonnika NeOpuntia®:

1. TNO - badania in vitro 2001 r.
Właściwości lipofilne NeOpuntii® zostały zbadane in vitro na dynamicznym modelu przewodu pokarmowego1. Model wiernie odtwarza warunki trawienia tłuszczu. Badanie wykonano w TNO Nutrition and Food Research (Holandia). Do standaryzowanego posiłku złożonego z 20 g oleju słonecznikowego zmiksowanego z 144 g chudego jogurtu dodano 2 g NeOpuntii®. Zebrano kolejne frakcje z różnych odcinków układu pokarmowego i zbadano je na obecność kwasów tłuszczowych. Okazało się, że NeOpuntia® związała 28,3% zawartości kwasów tłuszczowych podczas 4-godzinnego eksperymentu.


2. CERN - badania in vivo 2003 r.
Firma BIO SERAE przeprowadziła pilotażowe badania kliniczne2 oparte na lipofilnych właściwościach NeOpuntii®. Proszek (błonnik) z kaktusa opracowany przez BIO SERAE zbadano na 10 zdrowych ochotnikach w wieku od 21 do 50 lat (5 kobiet i 5 mężczyzn). Wyniki badania z podwójną ślepą próbą kontrolowaną placebo przeprowadzoną na 2 grupach sugerują, że codzienne zażywanie NeOpuntii® w ciągu tygodnia, powoduje zwiększone wydalanie tłuszczu. Ilość wydalonego tłuszczu - w porównaniu do strawionego, wzrosła średnio o 24,7%, gdy podawano NeOpuntię® w porównaniu z placebo.


3. TNO - badanie in vitro 2005 r.
Kolejne badanie3 właściwości lipofilnych NeOpuntii® przeprowadzone z zastosowaniem dynamicznego modelu przewodu pokarmowego w TNO Nutrition and Food Research (Holandia). Do wzorcowego amerykańskiego śniadania (wzorzec tłustego posiłku według norm FDA – Food and Drug Administration, USA) dodano mieszaninę 2 g NeOpuntii® i 3 g oleju słonecznikowego. Frakcje posiłku zebrane z modelu układu pokarmowego zbadano na obecność lipidów.  NeOpuntia® wykazała wyeliminowanie 23% tłuszczów w stosunku do próby kontrolnej. Badanie potwierdza właściwości wiązania tłuszczy przez NeOpuntia®, po dodaniu jej do pełnego i złożonego tłustego posiłku (zgodnego z normami FDA).


4. Oryginalny błonnik lipofilny. Badanie kliniczne NeOpuntia® - lipiec 2006 r.
Badanie4 zostało przeprowadzone w celu zbadania wpływu NeOpuntii® na zredukowanie 5 czynników ryzyka, typowo związanych z zespołem metabolicznym (Zespołem X). Wyniki wykazały, iż w populacji przyjmującej błonnik NeOpuntia®, u prawie 40% kobiet w badanej grupie nie stwierdzono zespołu metabolicznego po zakończeniu badania.

Referencje naukowe:

1. Fat binding capacity of Neopuntia during passage through a dynamic gastrointestinal model TNO report 2001 (Zdolność wiązania tłuszczu przez NeOpuntia podczas przejścia przez dynamiczny model przewodu pokarmowego, raport TNO - Nutrition and Food Research Holandia 2001 r.)
2. Pilot clinical study of Neopuntia on fat binding, CERN 2003  (Pilotażowe badania kliniczne in vivo dla właściwości wiązania tłuszczu przez Neopuntia® CERN- Centre d’Enseignement et de Recherche en Nutrition, Francja 2003 r.)
3. Fat binding capacity of NeOpuntia® in an American breakfast meal in TIM. TNO study N°3 (Zdolność wiązania tłuszczu przez NeOpuntia z wzorcowego Amerykańskiego śniadania w dynamicznym modelu przewodu pokarmowego TIM. TNO badanie in vitro 2005)
4. E. Linares. The effect of NeOpuntia® on blood Lipid parameters - risk factors for the Metabolic Syndrome (Syndrome X). Advances in Therapy®, vol. 24 N°5 ; September-October 2007. 
5. Specyfikacja i dane techniczne surowca NeOpuntia®, Nexira (Francja).

Realizacja zamówienia i wysyłka

Staramy się, aby złożone zamówienie dotarło do Państwa jak najszybciej, zazwyczaj trwa to nie dłużej niż 2-3 dni od momentu dokonania zakupu w naszym sklepie. Wszystkie produkty, które oferujemy w sklepie online są dostępne w naszym magazynie. Jeśli pojawią się jakieś trudności i nie będziemy w stanie zrealizować Państwa zamówienia w zakładanym czasie, skontaktujemy się z Państwem.

Dla Państwa wygody oferujemy wysyłkę zakupionych towarów za pośrednictwem firmy kurierskiej DPD. Przesyłkę odbiera od nas kurier i przekazuje do centrali. W 99% przypadków paczka już na drugi dzień będzie u Państwa. Koszt takiej usługi to - 15 zł

Dla naszych Klientów, wprowadziliśmy darmową przesyłkę dla dużych zamówień. Wszystkie zamówienia, których wartość przekracza 500 zł, wysyłamy za darmo. 

Jeśli chcecie Państwo, aby zakupione przez Was produkty zostały wysłane do innego kraju, to proszę pamiętać, że takie zamówienia realizujemy tylko po przedpłacie (nie dopuszczamy tu opcji "zapłaty przy odbiorze"). Paczki zagraniczne wysyłamy za pośrednictwem firmy kurierskiej DPD. Aby otrzymać wycenę transportu, proszę skontaktować się z nami mailowo. Aby skutecznie oszacować koszty, przesłana wiadomość musi zawierać dokładny skład zamówienia oraz adres dostawy.


Sposoby płatności

Dla Państwa wygody udostępniamy różne sposoby płatności za zakupione towary: 

- Płatność przy odbiorze;
- Płatność przelewem;
- Płatność przez Internet;


Płatność przy odbiorze:

Wybierając płatność przy odbiorze za złożone zamówienie zapłacicie Państwo kurierowi podczas odbioru paczki. Jest to najłatwiejsza forma płatności, lecz z racji na dodatkowe koszty pobrania wysyłka jest trochę droższa niż przy płatności z góry. Całkowity koszt takiej usługi, wliczając wysyłkę wynosi - 18 zł

Płatność przelewem:

Poniżej znajdziecie Państwo dane naszego konta, na które należy dokonać zapłaty za zamówiony towar:

Svenska Vitaminer Sp. z o.o.
ul. Zwierzyniecka 29
31-105 Kraków

BNP Paribas KONTO NR: 92 1600 1039 1846 8481 1000 0004

Płatność przez Internet dotpay:

W naszym sklepie możecie Państwo bezpiecznie płacić przez system dotpay. Po złożeniu zamówienia uruchomi się przekierowanie na stronę dotpay, tam należy wybrać płatność kartą lub przelew bankowy. Szyfrowane połączenie gwarantuje bezpieczne przesłanie Państwa danych.

alt

Treść strony widoczna tylko dla zalogowanych klientów.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję