MAXI SLIM CARB CONTROL
1 » 2 » MAXI SLIM CARB CONTROL3
MAXI SLIM CARB CONTROLMAXI SLIM CARB CONTROLMAXI SLIM CARB CONTROLMAXI SLIM CARB CONTROL
MAXI SLIM CARB CONTROLMAXI SLIM CARB CONTROLMAXI SLIM CARB CONTROLMAXI SLIM CARB CONTROL
Svenska Vitaminer

MAXI SLIM CARB CONTROL

Svenska Vitaminer

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier DPD - 12,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł

Rodzaj produktu: suplement diety

Ilość tabletek: 60

Kuracja na: 20-30 dni

Cena: 115,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

Suplement diety Maxi Slim Carb Control jest doskonałym preparatem zmniejszającym kaloryczność posiłków węglowodanowych oraz wpływającym korzystnie na poziom glukozy we krwi. Jego opatentowany składnik StarchLite® zmniejsza nawet o 66% przyswajanie węglowodanów złożonych (np. skrobi), a Chromax® (chrom organiczny) oraz standaryzowany ekstrakt z kory cynamonowca cejlońskiego (Cinnamomum zeylanicum ) wpływają korzystnie na stabilizację poziomu glukozy we krwi, dzięki czemu suplement diety Maxi Slim Carb Control pomaga zapanować nad apetytem na słodycze oraz zmniejszyć chęć na ciągłe podjadanie.

Pobierz ulotkę ▼ 
  • Opis produktu
  • Skład oraz dawkowanie
  • Opatentowane składniki
  • Badania i dowody
  • Dostawa i płatność
  • Do pobrania
  • Recenzje produktu

 

MAXI SLIM CARB CONTROL
suplement diety

KONTROLA WAGI I WĘGLOWODANÓW

Maxi Slim Carb Control to suplement diety, który stanowi wsparcie w walce ze zbędnymi kilogramami, gdyż dzięki zawartości odpowiednio dobranych składników aktywnych, przede wszystkim:
 

  •  redukuje kaloryczność posiłków węglowodanowych (Starchlite®)
    •  głównie posiłków bogatych w skrobię, ponieważ to właśnie skrobia jest węglowodanem złożonym występującym w największych ilościach w naszej diecie. Skrobię w znacznej ilości zawierają takie produktu spożywcze jak: pieczywo i inne wypieki oparte na mące, potrawy mączne (makarony, kluski, pierogi itp.), ziemniaki oraz kasze, ryż i kukurydza,

a także..
  • przyczynia się do właściwego metabolizmu makroskładników odżywczych, w tym węglowodanów (Chromax® - chrom organiczny),
  • pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu glukozy we krwi (Chromax® - chrom organiczny oraz standaryzowany ekstrakt z kory cynamonowca cejlońskiego).

 



OPATENTOWANE I STANDARYZOWNE SKŁADNIKI NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI

Preparat Maxi Slim Carb Control to suplement diety oparty na najwyższej jakości opatentowanych substancjach i standaryzowanych ekstraktach o skuteczności potwierdzonej  badaniami.
 
  • StarchLite® opatentowany, standaryzowany ekstrakt z fasoli (Phaseolus vulgaris),
  • Chromax® opatentowany chrom w postaci organicznej, o wysokim stopniu przyswajania (pikolinian chromu),

oraz..
  • standaryzowany ekstrakt z kory cynamonowca cejlońskiego (Cinnamomum zeylanicum)

 


DLA KOGO?
Polecany jest osobom, chcącym pozbyć się nadmiaru kilogramów oraz osobom dbającym o linię i utrzymanie prawidłowej masy ciała. Szczególnie sprawdza się u tych, którzy w swojej codziennej diecie spożywają posiłki bogate w węglowodany złożone, przede wszystkim posiłki skrobiowe, gdyż właśnie skrobia jest polisacharydem najczęściej pojawiającym się w dużych ilościach w naszej diecie (mąka, ziemniaki, kasze, ryż, itp.).


 

MAXI SLIM CARB CONTROL
suplement diety

ZALECANA DZIENNA PORCJA NIEZBĘDNA DO UZYSKANIA KORZYSTNEGO DZIAŁANIA PRODUKTU
1 tabletka 2-3 razy dziennie bezpośrednio przed posiłkiem, w szczególności bogatym w skrobię. Tabletkę zaleca się połykać w całości, popijając wodą. 
 

 Zawartość składników w zalecanej porcji dziennej: 2 tabletki 3 tabletki
 StarchLite® opatentowany, standaryzowany wyciąg
 z fasoli zwyczajnej (Phaseolus vulgaris )
1000 mg 1500 mg
 Chromax® opatentowane źródło organicznego chromu (pikolinian chromu), w tym chrom 27 µg (67,5%)* 40,5 µg (101,25%)*
 Ekstrakt z kory cynamonowca cejlońskiego
 (Cinnamomum zeylanicum) standaryzowany na zawartość
 0,04% cynamaldehydu i 0,1% olejku cynamonowego
 (w przeliczeniu na suszoną korę)
  100 mg
 

(1 g)
  150 mg
 

(1,5 g)

* % - procent referencyjnych wartości spożycia (RWS)

 
ISTOTNE INFORMACJE
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik produktu. Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i matek karmiących piersią. Stosowanie preparatu przez osoby chore na cukrzycę powinno być poprzedzone konsultacją lekarską. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Preparat nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są istotne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
 
PRZECHOWYWANIE
Preparat powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci, w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.

INFORMACJA DLA ALERGIKÓW
Preparat nie zawiera alergenów pszenicy, alergenów soi, drożdży, laktozy i składników mlecznych. Produkt bezglutenowy.

INFORMACJA DLA WEGETARIAN
Produkt jest odpowiedni dla wegetarian.

SKŁADNIKI
Standaryzowany wyciąg z fasoli zwyczajnej Phaseolus vulgaris (StarchLite®), substancja wypełniająca (węglan wapnia), standaryzowany wyciąg z kory cynamonowca cejlońskiego (Cinnamomum zeylanicum ), substancje przeciwzbrylające (sól sodowa karboksymetylocelulozy usieciowana, karboksymetyloceluloza, sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu), substancje glazurujące (hydroksypropylometyloceluloza, polidekstroza, talk), średniołańcuchowe trójglicerydy, barwniki (dwutlenek tytanu, tlenki i wodorotlenki żelaza), naturalny aromat cynamonowy, pikolinian chromu (Chromax®).
 
StarchLite® jest zastrzeżonym znakiem towarowym firmy Pharmachem Laboratories Inc.
Chromax® i logo Chromax® są zastrzeżonymi znakami towarowymi firmy Nutrition 21, LLC.



Masa netto: 46,26 g (60 tabletek po 771 mg)
Producent: Legosan AB, Szwecja
Importer: Svenska Vitaminer Sp. z o.o., ul. Cieszyńska 365, 43-382 Bielsko-Biała

StarchLite®
opatentowany, standaryzowany ekstrakt z fasoli (Phaseolus vulgaris )

StarchLite® jest opatentowanym ekstraktem z fasoli (Phaseolus vulgaris ), który hamuje trawienie i, co za tym idzie, wchłanianie wielocukrów, przede wszystkim skrobi, będącej jednym z głównych składników naszej diety. W normalnych warunkach zostaje ona strawiona do cukrów prostych, które z łatwością wchłaniają się do organizmu, dostarczając dużą ilość kalorii.
StarchLite® został opracowany z myślą o osobach spożywających posiłki oparte na węglowodanach złożonych, w praktyce jest to przede wszystkim skrobia, która występuje w takich produktach spożywczych jak: pieczywo i inne wypieki, potrawy mączne (makarony, kluski, pierogi itp.), ziemniaki oraz kasze, ryż i kukurydza. Jak pokazują badania, dzięki swoim właściwościom, StarchLite® zapobiega wzrostowi poziomu cukru we krwi po posiłku skrobiowym nawet o 66%3. W efekcie StarchLite® zmniejsza kaloryczność posiłków oraz poziomu glukozy po posiłkach bogatych w węglowodany złożone i  dzięki temu przyczynia się do stabilizacji poziomu insuliny.
Każda partia StarchLite® jest standaryzowana na jednostki hamowania aktywności alfa-amylazy, czyli enzymu trawiącego węglowodany złożone, co gwarantuje skuteczność działania tego składnika aktywnego. StarchLite® jest w pełni naturalnym, roślinnym surowcem, nie zawiera GMO, a jego właściwości, skuteczność i bezpieczeństwo stosowania zostały potwierdzone badaniami.1,2,3




Chromax®
chrom w bardzo łatwo przyswajalnej, organicznej formie
Preparat zawiera łatwo przyswajalny chrom organiczny w postaci chelatu – pikolinianu chromu. Użycie opatentowanej i przebadanej formy chelatu Chromax® zapewnia wysoką wchłanialność, stabilność i bezpieczeństwo tego składnika.4,5,6
Chrom jest niezbędnym dla organizmu składnikiem odżywczym, który wspiera metabolizm, w szczególności węglowodanów, oraz jest istotny dla utrzymania prawidłowego poziomu cukru we krwi. Dzieje się tak dlatego, ponieważ chrom jest istotnym składnikiem czynnika tolerancji glukozy GTF (z ang. Glucose Tolerance Factor ). GTF stanowiący organiczne połączenie chromu, niacyny i aminokwasów, bierze udział w procesach regulacji stężenia glukozy we krwi, gdyż wiążąc się z insuliną, nasila jej działanie. Chrom wspierając utrzymanie stabilnego poziomu glukozy we krwi, pomaga w zapobieganiu napadom tzw. "wilczego głodu", powodującego niekontrolowane objadanie się w kilka godzin po posiłku.




Cynamonowiec cejloński (Cinnamomum zeylanicum)
Ekstrakt z kory standaryzowany na zawartość 0,04% cynamaldehydu i 0,1% olejku cynamonowego
Preparat zawiera standaryzowany wyciąg z kory cynamonowca cejlońskiego (Cinnamomum zeylanicum ) o stałej i gwarantowanej zawartości olejku cynamonowego (minimum 0,1%) i jego głównej substancji aktywnej - cynamaldehydu (minimum 0,04%). Wyciąg ten jest dziesięciokrotnie zagęszczony (10:1), dzięki czemu jego dzienna porcja zawarta w produkcie odpowiada aktywnej i skutecznej ilości suszonej kory (1-1,5 g).
Wyciąg z kory cynamonowca cejlońskiego wspiera utrzymanie prawidłowego poziom cukru we krwi. Cynamonowiec, w przeprowadzonych badaniach, wykazał korzystny wpływ na regulację poziomu glukozy we krwi.7,8
Cynamonowiec i jego wyciągi mogą mieć różne pochodzenie. Odmianą najbardziej cenioną jest cynamonowiec cejloński, zwany prawdziwym (Cinnamomum zeylanicum, Cinnamomum verum ) pochodzący z Ameryki Południowej, Indii i Sri Lanki. W odróżnieniu od cynamonowca wonnego (Cinnamomum cassia, pochodzenie Chiny, Wietnam) kora oraz wyciągi z cynamonowca cejlońskiego nie zawierają niekorzystnych dla zdrowia kumaryn.9

 



Referencje naukowe:
1. Celleno L. et al., A dietary supplement containing standardized Phaseolus vulgaris extract influences body composition of overweight men and women, "International Journal of Medical Sciences" 2007, t.4, nr 1, s.45-52.
2. Barret M.L., Udani J.K. , A proprietary alpha-amylase inhibitor from white bean (Phaseolus vulgaris): A review of clinical studies on weight loss and glycemic control, "Nutrition Journal" 2011, t. 10, nr 24.
3. Udani J., Hardy M., Madsen D.C., Blocking carbohydrate absorption and weight loss: A clinical trial using Phase 2 brand proprietary fractionated bean extract. "Alternative Medicine Review" 2004, t. 9, nr 2.
4. Berner T.O., Murphy M.M., Slesinski R., Determining the safety of chromium tripicolinate for addition to foods as a nutrient supplement. "Food and Chemical Toxicology", 2004, t. 42, nr 6, s. 1029-1042.
5. DiSilvestro R.A., Dy E., Comparison of acute absorption of commercially available chromium supplements, ”Journal of Trace Elements in Medicine and Biology" 2007, t. 21, nr 2, s. 120–124.
6. Martin J. et al., Chromium picolinate supplementation attenuates body weight gain and increases insulin sensitivity in subjects with type 2 diabetes. "Diabetes Care" 2006, t. 29, nr 8, s.1826-1832.
7. Khan A. et al., Cinnamon improves glucose and lipids of people with type 2 diabetes, "Diabetes Care" 2003, t. 26, nr 12, s. 3215-3218.
8. Mang B. et al., Effects of a cinnamon extract on plasma glucose, HbA, and serum lipids in diabetes mellitus type 2, ”European Journal of Clinical Investigation" 2006, t. 36, nr 5, s. 340-344.
9. WHO Monographs on selected medicinal plants - Cortex Cinnamomi, Genewa 1999, t. 1, s. 95-104.

StarchLite®
 
Skuteczne hamowanie trawienia węglowodanów złożonych (skrobi)
Zdolność do hamowania trawienia węglowodanów złożonych, a co za tym idzie wchłaniania do organizmu zbadano na grupie ludzi. Wszystkie badane osoby otrzymały  posiłek o wysokiej zawartości skrobi, składający się z 4 kromek białego chleba oraz 3 łyżek margaryny. Jedna część osób otrzymała dodatkowo do posiłku sam słodzik, a druga część słodzik z 1,5 g składnika StarchLite® pod nazwą Phase 2® (inna nazwa handlowa StarchLite® funkcjonująca w USA). W grupie osób, które otrzymały StarchLite® wchłanianie glukozy po posiłku w czasie (od 0 do 62 min) zostało obniżone o 66% w stosunku do grupy kontrolnej, co wskazuje, że z użyciem StarchLite®, tylko 1/3 węglowodanów (skrobi) z chleba wchłonęła się do organizmu. [Vinson 2009]
 

Wykres przedstawiający zmiany w stężeniu glukozy we krwi po posiłku skrobiowym z dodatkiem Phase 2® (StarchLite®) oraz bez dodatku (kontrola)
(Vinson J.A., Kharrat H.A., Shuta D., 2009)



 
alt


W innym badaniu sprawdzano wpływ suplementacji StarchLite® (Phase2®) na obniżenie indeksu glikemicznego białego chleba. Ekstrakt z fasoli podany w postaci proszku w ilości 3000 mg do posiłku składającego się z białego chleba z masłem (zawartość węglowodanów ok. 50g) obniżył jego indeks glikemiczny o 34%. Indeks glikemiczny był obliczony przy użyciu standardów FAO/WHO, na podstawie stężenia glukozy we krwi. [Udani et al., 2009]


Korzystny wpływ na kontrolę masy ciała
W badaniu tym sprawdzano wpływ 4-tygodniowej suplementacji StarchLite® (w badaniu oznaczony jako Phase2®) w połączeniu z programem odchudzającym (dieta, aktywność fizyczna) na utratę masy ciała. Uczestnicy badania zostali podzieleni na 2 grupy, pierwsza grupa otrzymywała przez 4 tygodnie po 1000 mg StarchLite® przed śniadaniem i przed obiadem, a druga grupa otrzymywała placebo o identycznym wyglądzie, smaku i zapachu przed tymi samymi posiłkami. Dodatkowo, podczas trwania badania monitorowano dietę wszystkich uczestników. Po zakończeniu badania, stwierdzono, że w grupie osób, które miały w swojej diecie najwyższe spożycie węglowodanów, nastąpiła znacząca utrata wagi w porównaniu z grupą placebo. Mianowicie, w grupie osób przyjmujących StarchLite® spadek masy ciała wyniósł 3,95 kg, podczas gdy w grupie placebo zanotowano spadek na poziomie 0,77 kg. Dodatkowo, w części grupy przyjmującej StarchLite®, która miała wysoką podaż węglowodanów w diecie, zanotowano zmniejszenie obwodu talii o ok. 8,4 cm, natomiast w grupie przyjmującej placebo wyniósł on tylko 3,3 cm. [Udani, Singh, 2007]
Kolejne badanie przeprowadzono na grupie 60 ochotników z nadwagą, których masa ciała nie uległa zmianie przez co najmniej 6 miesięcy. Ochotnicy zostali podzieleni na 2 grupy, z których pierwsza otrzymywała przez 30 kolejnych dni suplement diety w postaci tabletek, zawierający 445 mg ekstraktu z fasoli StarchLite®, a druga grupa placebo, przed głównym posiłkiem bogatym w węglowodany złożone. Po zakończeniu badania w grupie StarchLite® uzyskano spadek masy ciała o 2,93 kg, podczas gdy w grupie kontrolnej wyniósł on jedynie 0,35 kg. [Celleno, 2007]
 

Wykres przedstawiający poziom redukcji masy ciała w kolejnych badaniach z użyciem StarchLite®
(Udani et al., 2004; Udani, Singh, 2007; Celleno, 2007)

 
alt




Chromax® (pikolinian chromu)
 
Bezpieczeństwo stosowania
W 2004 naukowcy z Environ Health Sciences Institute (USA) przeprowadzili ocenę bezpieczeństwa pikolinianu chromu pod zastrzeżoną nazwą handlową Chromax®, w celu możliwości zastosowania go do wzbogacania żywności. W wyniku wnikliwej analizy uznano Chromax® za bezpieczne źródło chromu do zastosowania batonach odżywczych i napojach, jako składnika wzbogacającego. Do oceny zostały użyte m.in. informacje zawarte w dokumentacji z oceny statusu GRAS (z ang. Generally Recognized As Safe), która została przeprowadzona w 2002 roku przez Environ Health Sciences Institute. [Berner, 2004]


Wysoka przyswajalność
Badanie miało na celu porównanie wchłaniania różnych form chromu: pikolinianu, polinikotynianu, nikotyniano-glicynianu oraz chlorku. Polegało ono na podaniu jednorazowej dawki każdej z form w ilości odpowiadającej 200 µg chromu. Następnie, po upływie 24 godzin zbierano próbki moczu osób badanych i mierzono w nich stężenie chromu. Najwyższą zawartość chromu zanotowano w próbkach moczu po przyjęciu chromu w postaci pikolinianu i była ona 2,5-krotnie wyższa niż w przypadku polinikotynianu, 3-krotnie wyższa niż w przypadku nikotyniano-glicynianu oraz ponad 5-krotnie wyższa niż w przypadku chlorku. [DiSilvestro, 2007]
 


Wykres przedstawiający procentowy wzrost zawartości chromu w moczu w czasie 24 h, po podaniu jednorazowej dawki odpowiadającej 200 µg chromu, w postaci czterech różnych związków chromu.
(DiSilvestro R.A., Dy E., 2007)
 
alt



Cynamonowiec cejloński (Cinnamomum zeylanicum )

Korzystny wpływ na poziom glukozy we krwi
Przeprowadzono liczne badania, zarówno na modelach zwierzęcych, jak i u ludzi, które pokazały korzystny wpływ cynamonu na poziom glukozy we krwi. [Khan, 2003; Mang, 2006; Allen, 2013; Medagama, 2015]
Dawki cynamonu użyte w badaniach u ludzi mieszczą się w zakresie od 120 mg do 6 g na dzień. Badania były przeprowadzone u osób z podwyższonym poziomem glukozy we krwi, u których prowadzono suplementację cynamonem przez okres od 4 do 18 tygodni. Podczas przeglądu wyników badań zaobserwowano znaczące statystycznie obniżenie poziomu glukozy we krwi na czczo, obniżenie poziomu cholesterolu całkowitego, frakcji LDL (tzw. "złego cholesterolu") oraz trójglicerydów, natomiast zanotowano wzrost poziomu cholesterolu HDL (tzw. "dobrego cholesterolu"). Ze względu na wysoką zawartość szkodliwej kumaryny w gatunku Cinnamomum cassia, do suplementacji zaleca się wyłącznie gatunek Cinnamomum zeylanicum. [Allen, 2013; Medagama, 2015]


Wpływ jednorazowej dawki na stężenie glukozy we krwi po posiłku
W jednym z badań sprawdzano wpływ jednorazowej dawki cynamonu na stężenie glukozy we krwi po posiłku u osób z prawidłowym poziomem glukozy we krwi. W tym badane osoby otrzymywały do zjedzenia sam pudding ryżowy (300 g), lub dokładnie ten sam pudding tylko w połączeniu z 6 g cynamonu. Następnie w obu przypadkach sprawdzono wpływ cynamonu na  na stężenie glukozy we krwi po posiłku. W przypadku zjedzenia puddingu z cynamonem obserwowano niższe stężenie glukozy we krwi, niż w przypadku zjedzenia samego puddingu. [Hlebowicz, 2007]

 
Wykres przedstawiający wzrost stężenia glukozy we krwi po zjedzeniu posiłku (pudding ryżowy) bez dodatków - trójkąty, oraz w połączeniu z cynamonem - kwadraty.
(Hlebowicz et al., 2007)


alt


Referencje naukowe:
  1. Allen R. W. et al., Cinnamon use in type 2 diabetes: An updated systematic review and meta-analysis, “Annals of Family Medicine” 2013, t. 11, nr 5, s. 452-459.
  2. Berner T.O., Murphy M.M., Slesinski R., Determining the safety of chromium tripicolinate for addition to foods as a nutrient supplement, “Food and Chemical Toxicology” 2004, t. 42, nr 6, s. 1029-1042.
  3. Celleno L. et al., A dietary supplement containing standardized Phaseolus vulgaris extract influences body composition of overweight men and women, “International Journal of Medical Sciences” 2007, t. 4, nr 1, s. 45-52.
  4. DiSilvestro R.A., Dy E., Comparison of acute absorption of commercially available chromium supplements, “Journal of Trace Elements in Medicine and Biology” 2007, t. 21, nr 2, s. 120-124.
  5. Hlebowicz J. et al., Effect of cinnamon on postprandial blood glucose, gastric emptying, and satiety in healthy subjects, “The American Journal of Clinical Nutrition” 2007, t. 85, nr 6, s. 1552-1556.
  6. Khan A. et al., Cinnamon improves glucose and lipids of people with type 2 diabetes, “Diabetes care” 2003, t. 26, nr 12, s. 3215-3218.
  7. Mang B. et al., Effects of a cinnamon extract on plasma glucose, HbA1c, and serum lipids in diabetes mellitus type 2, “European Journal of Clinical Investigation” 2006, t. 36, nr 5, s. 340-344.
  8. Medagama A.B., The glycaemic outcomes of Cinnamon, a review of the experimental evidence and clinical trials, “Nutrition Journal” 2015, t. 14, nr 1, s. 1-12.
  9. Udani J., Singh B.B., Blocking carbohydrate absorption and weight loss: A clinical trial using a proprietary fractionated white bean extract, “Althernative Therapies” 2007, t. 13, nr 4, s. 32-37.
  10. Udani J.K. et al., Lowering the glycemic index of white bread using a white bean extract, „Nutrition Journal” 2009, t. 28, nr 8.
  11. Vinson J.A., Kharrat H.A., Shuta D., Investigation of an amylase inhibitor on human glucose absorption after starch consumption, “The Open Nutraceuticals Journal” 2009, t. 2, s. 88-91.

Realizacja zamówienia i wysyłka

Staramy się, aby złożone zamówienie dotarło do Państwa jak najszybciej, zazwyczaj trwa to nie dłużej niż 2-3 dni, od momentu dokonania zakupu w naszym sklepie. Wszystkie produkty, które oferujemy w sklepie on-line są dostępne w naszym magazynie. Jeśli pojawią się jakieś trudności i nie będziemy w stanie zrealizować Państwa zamówienia w zakładanym czasie, skontaktujemy się z Państwem.
 

  • Kurier DPD
Dla Państwa wygody oferujemy wysyłkę zakupionych towarów za pośrednictwem firmy kurierskiej DPD. Przesyłkę odbiera od nas kurier i przekazuje ją do centrali. W 99% przypadków paczka już na drugi dzień będzie u Państwa. Koszt takiej usługi to - 12 zł. (za pobraniem - 18 zł.).
 
  • Paczkomaty InPost
Istnieje również możliwość wyboru opcji wysyłki do wybranego paczkomatu InPost. Koszt takiej usługi to - 12 zł.
 
  • Darmowa dostawa
Dla naszych Klientów wprowadziliśmy darmową przesyłkę przy dużych zamówieniach. Wszystkie zamówienia, których wartość przekracza 250 zł. - wysyłamy za darmo, za pośrednictwem firmy kurierskiej DPD.
 
  • Wysyłka zagraniczna
Jeśli chcecie Państwo, aby zakupione przez Was produkty zostały wysłane do innego kraju, zwracamy się z prośbą aby pamiętać, że takie zamówienia realizujemy tylko po przedpłacie (nie dopuszczamy tu opcji "zapłaty przy odbiorze"). Paczki zagraniczne wysyłamy za pośrednictwem firmy kurierskiej DPD. Aby otrzymać wycenę transportu, proszę skontaktować się z nami mailowo. Aby skutecznie oszacować koszty, przesłana wiadomość musi zawierać dokładny skład zamówienia oraz adres dostawy.

 



Sposoby płatności

Dla Państwa wygody udostępniamy różne sposoby płatności za zakupione towary:
 

  • Płatność przy odbiorze
Wybierając płatność przy odbiorze za złożone zamówienie zapłacicie Państwo kurierowi podczas odbioru paczki. Jest to najłatwiejsza forma płatności, lecz z racji dodatkowych kosztów pobrania, wysyłka będzie trochę droższa niż przy płatności "z góry". Całkowity koszt takiej usługi, wliczając wysyłkę wynosi - 18 zł.

 

  • Płatność przelewem
Poniżej znajdziecie Państwo dane naszego konta, na które należy dokonać zapłaty za zamówiony towar:

Svenska Vitaminer Sp. z o.o.
ul. Kraszewskiego 36/123
30-110 Kraków


Bank BGŻ BNP Paribas
KONTO NR: 92 1600 1039 1846 8481 1000 0004

 

  • Płatność przez Internet dotpay
W naszym sklepie możecie Państwo bezpiecznie płacić przez system dotpay. Po złożeniu zamówienia uruchomi się przekierowanie na stronę dotpay, gdzie należy wybrać płatność kartą lub przelew bankowy. Szyfrowane połączenie gwarantuje bezpieczne przesłanie Państwa danych.





alt

Treść strony widoczna tylko dla zalogowanych klientów.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję